Към читателя


    Има един прекрасен разказ на Николай Хайтов, където една сентенция е станала пословична сред българите, "Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!". На мен тя много ми хареса и затова сега си задавам въпроса: "Дали това което исках, съм успял да го направя?" Още не съм си отговорил на тоя важен за мен въпрос, затова и реших да комплектувам следващия си сборник с разкази и да ви го предоставя за четене. Как ли ще ви хареса, драги читатели? Не зная. Дано съм успял!
    Отново ще се позова на моя приятел, Красимир Бачков - "Не е важното как и какво пишеш, важно е да продължаваш да пишеш." Къде повече, къде по-малко, къде добре, къде не толкова добре... продължих да пиша. Вие сами ще прецените, дали съм успял.
    В последните дни се запознах с поезията на един много добър и не съвсем популярен поет, г-н Валери Станков. Поезията му така ми хареса, че реших да се пробвам и с писане на стихове. Чудех се как да озаглавя сборника, но след като написах първото си стихотворение, от 40 години насам, реших да го озаглавя с неговото заглавие.
    Премислях стиха цяла една нощ, но на сутринта нищо не можах да си спомня от онова, което мислех. "Карай!" - казах си и започнах отначало! Важна беше идеята за стихотворението. Не след дълго си го прочетох на глас и възкликнах, "Получи се!"
    "Хей, Алекс, ето, че стана вече и поет! Глупости на търкалета, аз и поет! Няма такова нещо! Има само разкази, с които ще те помнят хората." Тая мисъл, обаче не ме съблазни, да сменя името на сборника. И то си остана така, поетическо.
    Желая ви приятно четене, драги приятели!

    Авторът

 

      СЪДЪРЖАНИЕ

 1.  ВЪЛКЪТ
 2.  ТОЯ ГОРЕЩ АВГУСТ
 3.  МЕНТОВ БОНБОН
 4.  ГОРЧИВИНАТА НА СЛАДКИТЕ ЧЕРЕШИ
 5.  СЕРИОЗНОСТТА НА ПОЛОЖЕНИЕТО
 6.  ДВА ЧАСА ПЪТ ДО НИЩОТО
 7.  ЛИКЬОРНО ВИНО
 8.  ВЪЛЧИ СЕЗОН
 9.  ШОФЬОРКА
 10.  НАЧАЛНИК
 11.  ПОЛИЧБАТА
 12.  ЗЛАТНИЯТ ХИПОКРАТ
 13.  ИЗБОРИ
 14.  МЪЖ Е, ТА ДРЪНКА
 15.  ПСИХО
 16.  КЪДЕ ДА ИДА?
 17.  ПОЛЕТЪТ НА ГЪЛЪБА

 

 

Creative Commons License
Произведенията ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.