Към читателя


   
"Океан от щастие" е вторият ми сборник с разкази който подбрах за вас. В него са поместени както стари така и нови мои творби създадени в периода от 2003-2006 г. Голяма част от разказите са написани на основата на преживени лични събития. Ползувал съм различни стилове и различни художествени похвати. Стремял съм се да запазя реализма като основа на сюжетното действие. Пристрастеността ми към социалната тема проличава и тук. Героите ми са обикновените хора с техните житейски и лични проблеми. Засегнал съм и остри негативни явления в нашето общество. Винаги съм смятал, че тези явления не бива да се скриват, а обратното да им се дава гласност, да се търси начин за преодоляването им. Когато четете моите разкази, хуморът ще ви съпътствува заедно с тъгата и горчилката. Не би било нормално да е друго, защото в тоя живот няма само лошо или само добро, само комично или само тъжно. Те вървят ръка за ръка. Опитал съм се да ги покажа дозирано, реално и правдиво. Ако все пак някои от разказите ми ви разстроят, то моля да ме извините.
    Всеки човек помни своето детство. То е незабравимо, добро или лошо. В два от разказите съм описал най-ярките картини от него. Голяма част от героите в тях вече не са между живите. Ето защо, това е моят скромен начин да почета тяхната памет.
В сборника има и разказ на фантастична тема. Спазил съм традицията за историческия аромат на повествованието. Нещо повече, придържал съм се към описание на реално случили се исторически събития. В един от литературните форуми този разказ получи ласкава оценка. Това ми даде куража да го вмъкна в сборника.
    С този втори сборник се надявам да затвърдя интереса към моето творчесто и да спечеля приятелското благоразположение на читателите. В края на крайщата това е важното, човек да остави нещо след себе си, което да определи лицето му пред съвременниците, а да се надяваме и пред бъдещето.


    Авторът

 

    В памет на баща ми,
    който така силно вярваше
    в справедливостта и добротата!

 

СЪДЪРЖАНИЕ

  1. ОКЕАН ОТ ЩАСТИЕ
  2. ТУИСТ АГЕЙН
  3. ЛОВНИ СТРАСТИ
  4. ЧЕВЕРМЕТО
  5. ЕВРОПЕЙСКИ СТАНДАРТ
  6. КУТСУЗ
  7. НЕЩАТА ОТ ЖИВОТА
  8. О, СОЛЕ МИО!
  9. НА РЪБА
10. КУЧЕШКА ИСТОРИЯ
11. ОСА В ЧАШАТА
12. ЛЪКИ
13. СИНИ ОАЗИСИ
14. ТЪРГОВЕЦЪТ
15. СЪНЯТ НА ЛЕГИОНЕРА

 

Creative Commons License
Произведенията ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.