Цветан Войнов

                                       

 

Биографични бележки

 

     Цветан Войнов е роден е на 20 май 1958 год. в Благоевград. От най-ранна възраст се сблъсква с трудностите на живота. Работил е като миньор, таксиметров шофьор, електротехник и фаянсаджия. Завършил е педагогически институт и в момента практикува учителската професия.
    Любовта към литературата и историята е съкровената му страст. Пише разкази, остросюжетни, взети директно от живота. В тях ще прочетем за герои със силни характери, ще се потопим в приказния свят на старобългарски легенди от Пиринския край, ще надникнем в душевността на обикновения отруден човек. В неговите разкази не всичко е гладко и красиво, не всичко е изящно и комфортно. Затова пък когато ги прочете, човек винаги открива там нещо от себе си, нещо което трудно би споделил, но което трайно увлича и се помни. Първият му разказ датира в далечната 1984 г. От тогава до сега не спира да пише.
    Този находчив и родолюбив български автор досега е издал сборника "Нови македонски разкази" (2008 г. Издателство "Буквите"). Подготвил е за печат "Любопитни разкази от българската история", "Нови житейски разкази" и "Сага за хората от Северозападен Пирин и долината на Струма". Публикува активно в литературните сайтове, "Буквите", "Откровения" и "Хулите". Търси спонсори и издатели за своето творчество.

 

    Ако решите да му пишете, можете да го сторите

    на личния му e-mail : bestselar@abv.bg

 Разкази включени в сайта:

 

    1. Раздяла - от сборника "Нови житейски разкази"

    2. Просяк - от сборника "Нови житейски разкази"

    3. Миленка - от сборника "Нови житейски разкази"

     4. Неранза