bg.stories@bg.stories@bg.stories@bg.stories@bg.stories@bg.stories@bg.stories

        

 

Функционална афуния

 

 

Cook IslandsСветослав Иванов

 

    - КАК ИЗГУБИ гласа си ?
    - Не знам...Изведнъж. Беше в спалнята и гледаше телевизия. Аз бях в кухнята, готвех...Той влезе при мен и ми подаде тази бележка : "МИЛО, НЕ МОГА ДА ГОВОРЯ! НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ! ЩЕ МИ МИНЕ!"
    - И после какво се случи ?...Как се държеше той, като ви донесе бележката?
    - Никак...Очите му бяха насълзени. Прегърнах, го...Молих го, карах го да се опита да каже нещо...напрягаше се...опитваше, но нищо...
    - И?
    - Нищо. След около час, реших да ви позвъня...много съм притеснена...
    - Не може да е нищо! Винаги има някаква причина...Скандали ?...Как ви е семейният живот?
    - Нормално...Всичко е нормално.
    - "Нормално..." И като е нормално- какво стана?!
    - Всичко е наред между нас.
    - Ще видим. Разкажете ми повече за съпруга си.
    - Мога ли да запаля? ...Ще ви пречи ли?
    - Не, няма проблеми...И аз ще пуша.
    - Сега ще донеса пепелник.
    Лекарят беше възрастен.
    С очила и издута чанта, както са истинските лекари. Или поне както си ги представяме. Косите му бяха побелели и оредели, пръстите му неспокойно потропваха по масичката в хола. Очите му бързичко оглеждаха мебелите, множеството книги, картините. Жената се върна, носеше пепелник, поставен на табличка, заедно с чашки за кафе.
    - Не попитах...Ще пиете ли кафе?
    - Не пия кафе...Ако може-чай...И на вас бих препоръчал да не пиете кафе, в това изнервено време-само и кафе ни трябва.
    Жената притеснено потри длани.
    - Нали знаете...навици!
    - Навици!...От тях започва всичко!
    - Сега ще ви донеса чай...Билков, черен, зелен?
    - Билков да е!
    - Сега...веднага! - и като остави таблата на масичката, бързешком се шмугна обратно през вратата.
    Докторът се почеса по темето, прозя се, огледа пак картините по стената, прозя се и зарови из джобовете на престилката си. Извади кутия с цигари, порови пак и намери и запалка. Щракна и със свистене пое дълбоко от цигарата си.
Наближаваше обяд.
    Четвърти случай за днес.
    Епилептик.
    Нервна криза.
    Нервна криза.
    И сега - афуния.
    Ще се побърка съвсем този народ.
    Да се побърка!
    Като не знае да живее природосъобразно.
    И тия цигари са ми тежки, много никотин има в тях.
    Ще ги сменя с нещо по-леко.
    И цигарите са им такива...
    На връщане трябва да платя тока и телефона.
    И дано няма повече...такива...
    Ще хапна в закусвалнята, може и направо до къщи да отскоча.
    Този има хубави картини...
    И много книги.
    То от там идва всичко.
    Четат, четат, а после се побъркват...
    И тая- сега ли го бере този чай?!
    Петите ме болят пак...уж не съм ходил днес много.
    Отвара от бъз, и компреси...Запарка от бъз, 2 литра вода- не много гореща, да покиснат 30 минути.
    Довечера, докато гледам сериала..Много пуша напоследък. И с кръвното...
    Вратата се отвори.
    Жената се шмугна с димяща голяма чаша. Замириса на лайка и на топло, на зимен ден.
    - Извинявайте, че се забавих...Докато водата...такова!...Заповядайте, от лайка е...казахте - билков.
    - Да, точно! Благодаря!...Това е...Както съм казвал много пъти, всичко идва от лошия начин на живот...Отдаваме внимание на много неща, а истината е простичка- "...хич да не ти пука!"... И чай, здравословна храна, движение, секс...Вие...госпожо, как сте със секса с мъжът ви?
    Жената приседна на канапето, запали цигара. Личеше, че беше притеснена.
    Хубава женичка, запазена още...Гърдите и се открояваха ясно под блузата.
    - Ами...как ? Никак!...От доста време той е все притеснен, вечер си ляга и не се сеща за това...А и аз го виждам...не го закачам.
    - Грешка!...Грешка, госпожо!...Сексът е отдушник на емоциите и физиологическа нужда. Все едно е...да лишиш организмът от вода!...И?!...колко според вас ще издържи този организъм, а?
    Жената нищо не отговори, придърпваше от цигарата, но въпреки това тя на няколко пъти гасна, на няколко пъти драскаше със запалката си, после отново...
    - Заповядайте чая, моля!...Докато е топъл...така съм чувала, чая трябва да се пие горещ.
    - "...Чували сте"?!...Чували!...А, я ми кажете, госпожо, а чували ли сте, че секса е част от живота, жизнено важна част при това, а?
    - Знам.
    - Знаете! И като знаете- и значи какво ?!...Какво направихте, че мъжът ви да се почувства пълноценен човек, а ?!...Или само така си приказваме с вас, а госпожо?
    - Това не беше проблема...Мъжът ми не е такъв...това не беше важно за него.
    - Така ли ?!...А кое беше важно за него, а?!
    - Други са проблемите...Безработен беше от доста време, четеше много...Понякога ме плашеше...Гледаше в стената и се усмихваше...Викаше "...Виж, мило, колко е грозно всичко!..."А аз му викам. - Стига де, нали сме заедно, нали сме живи и здрави ..."
    - И той какво отговаряше?
    - Вика..." Грозно живеете, господа!...Чехов го е бил казал. И това повтаряше- " Това е безнравствено!"...
    - Чехов!...Така е! Чехов, тоя, оня... И на края- депресии и загуба на глас. Афуния се казва на това, госпожо, функционална афуния! А те има комплексни причини...обяснявам го простичко, за да разберете. Това си е ...откъсване от нормалната среда, напрежение, стрес, липса на секс...Безработен, викате бил?! Ами...това вече са комплекси...извън другото! Не може да си безработен в днешно време...Или искаш да работиш, или не! Защото, госпожо, няма срамна работа!...И мияча , и чистача, и работника- всичко това си е занимание, това си и работа, и за себе си, и за обществото...нали ме разбирате?! Индивидът трябва да се занимава с нещо, да си изпълва времето...иначе какво става? - зачита се в разни книги...как го казахте тоя писател?...Почва да се вглежда в стените...в таваните...И после- какво?! Депресии, загуба на гласа, самоубийства!... Това е, госпожо!... Аз съм невролог от 27 години, моята практика е видяла какво ли не...Но причините са едни и същи...извинявайте!-ще го кажа направо- безделие и четене на книги! Самовглъбяване, самоанализ...и накрая !?... Какво, госпожо, може да се установи от този разбор? Че ако всички седнем да мислим, кое е първичното, ако седнем да мислим, защо е така, защо е онака, какво ще стане, а?...
    - И какво? Резултатът е ясен...Винаги е един и същ!...Както казах - самоубийства, депресии, неврози...
    - И защо?!
    - Няма защо! Животът е простичък, госпожо! Ядене, здравословен начин на живот, секс, позитивно мислене! Това е изключително важно...всички религии и школи го казват-позитивно мислене!
    И пардон, да не смесвам темите, но и самият премиер, с всичките му недостатъци, и той това казва : "...ПОЗИТИВНО МИСЛЕНЕ! ". И най-важното! - Да не се задълбочавате в нищо!
    Секс! -Това е първичното, здравото, виталното! ... Живото-пораждащото, живото-осмислящото, ако мога така образно да се изразя!...Какво е функционалната афуния, госпожо?
    Ами - популярно да ви кажа...Това си е чист отказ да комуникираш със света. Отказ да му говориш...пълна изолация...сугестивна загуба на речовата възможност....Нещо като бягство, като отказ от общуване с този свят.
    Но да се върнем на темата, че се отклонихме в други посоки...Разкажете ми пак...ама този път - подробно!- за вашият сексуален живот. Мъжът ви беше ли потентен...ще го кажа простичко- имаше ли желание да правите секс?...
    И!?- имаше ли тази възможност, в смисъл...ясно, де!
    - Не знам, не съм искала от него нещо, което той не иска...Той беше много свестен човек
    - Беше!...Ама вие, госпожо, май съвсем сте го отписали ?!...
    - Не съм... Обичам го.
    - "... Обичам го!..." И като го обичахте толкова много, как му помогнахте , а? Я го вижте сега...гледа в тавана, усмихва се и мълчи! Мълчи, мълчи като риба! И, уважаема госпожо, кажете ми- защо мълчи? А, защо мълчи?
    - Не знам...Вие кажете.
    - Ще кажа, да! Ще кажа! Защото мъжът ви...явно че има сексуални проблеми, и то-благодарение на вас и вашето поведение...Кажете ми, драга...Кажете ми- вие опитвали ли сте да го предразположите...да го погалите с ръка, с устни...Знаете ли колко е чувствителна главичката на мъжкия пенис, а?
    - Стига, докторе!...Това не е проблема! Той не беше такъв...просто нещо в него се пречупи.
    - Изслушайте ме, моля! Все пак, аз съм тук, за да помогна...И знам как....Знам, защото от 27 години само с такива се занимавам...И съм установил едно...
    - Извинявайте, докторе!...Да поговорим за него. Няма ли пак да го видите?
    - Какво да го гледам...Нали и вие го видяхте-лежи и гледа тавана. Усмихва се...На какво се усмихва толкова, не знам!...Усмихва се, а не разбира, че жена му има нужда от секс...от здрав секс...И той има нужда...ако беше адекватен, бихме могли...такова, мога да ви гледам и да ви напътствам...И съм сигурен, че резултата ще е налице...Като получи оргазъм, като изстене...гласът му ще се възвърне, сигурен съм...Но виждам...Няма значение, за мен е важно да помогна на вас...а и вие от своя страна-да помогнете и на него...Не е толкова трудно...просто искам да се отпуснете и да мислите за всичко онова, което ви е липсвало през цялото време...Да споделите с мен вашите сексуални мечти...и да ги реализираме сега...заедно.
    - Докторе?!
    - Да,скъпа...?! Не се притеснявай, аз съм тук, за да помогна на двама ви.
    - Не, не е така!...Той не може да говори, а ние говорим...за ...
    - Говорим върху проблема. Това е терапията!...Ела, отпусни се...успокой се...Аз съм със стаж от 27 години...знаеш ли колко пациенти и пациентки съм оправял така ?!...Спокойно, няма нищо лошо...Просто се успокой! Твоят лекар ти казва да се откъснеш и да се успокоиш...Всичко ще бъде наред, скъпа!...И мъжът ти ще проговори пак, и ти ще знаеш вече какво да правиш с него и неговия пенис...Ще го опитаме върху моя...съвсем профилактично, нали разбирате?!
    - Стига!
    Тая май ще се дърпа. Ще ми се прави на интересна. Ще плаче, докато го поеме в устата си.
    Може и да стане.
    Да платя тока и телефона, това е важното.
    Писна ми от откачалки!
    Оня, дето е млъкнал, няма да стане скоро.
    Мога да си покажа някой от моите любими неща...а после тя да ги прилага на мъжлето и. Терапия!
    - Аз не съм ви извикала тук, докторе, да дискутираме това...Разбирате ли! - той спря да говори?! И сега мълчи и гледа тавана...И се усмихва.
    - Нека се усмихва! Това, в неговото състояние е добре! А ние, като негови близки-да си свършим работата!
    - Стига! Това е...
    Кучка.
    Какво е?
    Постепенно, с много приказки-ще стане! Има хубава муцунка, гърдите и са изправени, да не ми се прави на девственица...
    Ще я науча какво е орална любов, какво е анална любов...Ще и покажа какво доставя удоволствие на мъжа...Здравословен начин на живот, здрав секс...това е! Да не ми се дърпа такава, че нямам време.

 


* Разказът е защитен от закона за авторското право! Всяко негово разпространение в други печатни или електронни издания е възможно само със съгласието и под контрола на автора!bg.stories@bg.stories@bg.stories@bg.stories@bg.stories@bg.stories@bg.stories